Danas su se složni ugostitelji Udruženja obrtnika Buzet uključili u vrijednu humanitarnu akciju u suradnji sa Crvenim križem Buzet. Do ideje došlo je na sjednici ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije, čija je Nilda Marinac potpredsjednica te je o tome odmah obavijestila sve naše obrtnike ugostitelje koji su iskazali interes da se ovakva akcija održi u Buzetu.

Velika većina ugostitelja spremno se uključila u inicijativu doniranjem potrebnih namirnica dok su konoba Most i konoba Sveti Ivan iskoristili prikupljene donacije i pripremili obroke za štićenike i volontere Crvenog križa i vatrogasce. Crvenom križu doniran je svježi sir te je kako bi se iskoristila namirnica osmišljen meni. Pripremljene su mesne okruglice u umaku, slane palačinke sa sirom i za desert savijača sa sirom. U akciju se uključio i zajednički obrt Ošo, stoga je uz topli obrok podijeljen i kruh.
Naši su ugostitelji pokazali da je snaga u zajedništvu i da ujedinjeni mogu učiniti mnogo.
Zahvaljujemo se našim ugostiteljima koji su se uključili u akciju, a to su: obrti za ugostiteljstvo iz Buzeta; obrt za ugostiteljstvo "Diverso" Leane Petohleb Krota, Melody bar Biljane Savić, "Green" Aleksa Škrinjara, "Goga" Gordane Bartolić Cinić, "Kiko" Marinele Krznarić Draščić, "Koraca" Elvisa Korace, "Tina" Tare Šverko Fabijančić, "Paladin" Biserke Paladin, "Hajduk" Đabira Feratia, "Ježić" Dinka Sirotića, "Sun Sport" Sanje Matošević i Roberta Nežića, kao i obrti za ugostiteljstvo iz okolnih naselja, "Most" Nilde Marinac, "Sveti Ivan" Eddya Rušnjaka, "Ambasada" Bojana Flega, Vidijane Flego i Sande Jerman, "Vrh" Melite Paladin, "Volte" Branka Golojke, "Roč" Sanje Vratović, "Valter Kolinasi" Valtera Glavića te pekara "Ošo" Bojana Oša i Irme Pernić.
Planiramo u suradnji sa ostalim cehovima Udruženja obrtnika Buzet ponoviti humanitarnu akciju na način da obrtnici doniraju namirnice koje će naši ugostitelji pripremiti, a volonteri Crvenoga križa dostaviti potrebitima.