11. Gastro okusi Istre

Gastro okusi Istre

U Rovinju se 20. travnja 2017. godine održala 11. po redu manifestacija Gastro okusi Istre, na kojoj su sudjelovali i naši ugostitelji.

Cilj manifestacije je uz promociju istarskih ugostitelja i promocija zdravih, domaćih, autohtonih namirnica. U natjecateljskom dijelu pripremala su se jela od pomalo zanemarene školjke kaneštrele (češljača, mala kapa). Naši ugostitelji osvojili su 2.mjesto u ukupnom poretku za jelo nazvano „Bazgonska kanaštrela“.

U sklopu manifestacije, održala se i prezentacija projekta “Domaća web tržnica”, te okrugli stol s temom “Kako povećati iskoristivost ugostiteljskih i turističkih kapaciteta u Istarskoj županiji”.

Sudjelovali su Ugostiteljski obrt „Most“, Ugostiteljski obrt „Valter-Kolinasi“, Konoba „Viadukt“. Zahvaljujemo se sponzorima i donatorima, Turistička zajednica Grada Buzeta, Obrt za proizvodnju i usluge „Sirotić“, Konoba „Volte“, Pizzeria „Ježić“, Pekara „Ošo“, Slastičarstvo „Damiani“, Obrt za proizvodnju tjestenine „Krušvari“, Konoba „Santa Terra-Pucinum“.