Kupujmo u Buzetu – prosinac s popustima!

Kupujmo u Buzetu

Novom akcijom “Kupujmo u Buzetu – prosinac s popustima”, buzetsko Udruženje obrtnika i Grad Buzet uključili su se u tradicionalno prosinačko darivanje kojim gradski komunalac “Park” već godinama daruje svoje korisnike. Kuponi s popustima od 10 do 15 posto idućeg će tjedna stići na kućni prag svih buzetskih domaćinstava, a akcija traje do kraja prosinca, najavile su na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednica Udruženja obrtnika Loredana Krbavčić i direktorica “Parka” Ervina Kisiček.

– Potaknuti željom da u buzetske trgovine vratimo domaće kupce odlučili smo se pokrenuti akciju “Kupujmo u Buzetu – prosinac s popustima!”. U akciju se uključilo devet obrtnika i šest trgovačkih društva, sveukupno petnaest trgovaca. Potporu su pružili “Park” i Grad Buzet kroz tiskanje letaka sa kuponima koji će se distribuirati kućanstvima uz prigodne poklone “Parka”. Ideja je da se u idućoj godini održe četiri takve akcije uoči blagdana, kada bi se pozvalo i ostale trgovce koji se sada nisu stigli priključiti, najavila je Krbavčić.

– Na ovakvu akciju potaknula nas je nedavna prodajna akcija istarskih obrtnika u organizaciji svih istarskih udruženja obrtnika, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula i Glasa Istre pod nazivom “Kuponijada”, rekla je Krbavčić. Prosinačke popuste u ovoj prvoj buzetskoj akciji daju; Aleš Klarić, Dekora dom, Branka Draščić, papirnica, Doris Flego Nežić, AM grupa, Elda Majcan, Salamander, Elena Fabijančić, Endel, Emanuela Jerman, ribarnica, Irena Petohleb, tekstil, Irma Pernić, Ošo trgovina, Loredana Krbavčić, cvijeće i poklon suveniri, Luka Agapito, Matrix, Marija Ribarić, Marytess, Martina Rehak, optika, Mladen Majcan, Biomela, Morena Ivančić, cvjećarna i Zlata Totman, T.D.&Z.

Da u svako od 2.500 domaćinstava buzetskog područja stignu kuponi pobrinut će se “Park” čiji će ih djelatnici dostaviti doslovce na svaki prag zajedno sa svojim već uobičajenim prosinačkim poklonima. Gradski komunalac “Park” i Grad Buzet već tradicionalno dijele prigodne božićno-novogodišnje darove, ovoga puta uz kalendar, Buzećani će dobiti majice sa ekološko-edukacijskom porukom “Smanjimo otpad – ponovo koristimo -reciklirajmo”.

– U “Parku” već tradicionalno spajamo prigodno prosinačko darivanje korisnika svojih usluga sa ekološkom edukacijom. U poklon paketiću je i kalendar ove godine izrađen u suradnji sa Gradom Buzetom, Turističkom zajednicom i Pučkim otvorenim učilištem “Augustin Vivoda”, istaknula je direktorica “Parka” Ervina Kisiček.

Prethodnih su se godina u prigodnim poklon vrećicama Grada i “Parka” našli i sklopivi ekološki novčanici-torbe za kupovinu, vrećice za komunalni otpad, metlice s lopaticama, platnene torbe i pregače s ekološkom porukom.

Izvor: G. Čalić Šverko za Glas Istre