Tjedan prava potrošača 8. – 15. ožujka 2018. godine

Tjedan prava potrošača

Povodom Svjetskog dana prava potrošača Hrvatska obrtnička komora zajedno s područnim obrtničkim komorama sudjeluje u njegovom obilježavanju s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta RH kao glavnim organizatorom i drugim dionicima organiziranjem edukativnih i informativnih aktivnosti u Tjednu prava potrošača u Republici Hrvatskoj na regionalnoj i središnjoj razini.

Na edukaciji ćete se upoznati s zakonskim obvezama i pravima iz područja prava potrošača, kao što su:

– internet trgovina, telekomunikacijske usluge, te druge javne usluge

– ključne odredbe važećih propisa

– Vaša prava i obveze prilikom sklapanja potrošačkih ugovora na daljinu (putem interneta, telefona) i u Vašim poslovnim prostorijama

– označavanju proizvoda (kao što su hrana, tehnički proizvodi i slično)

– isticanju maloprodajne cijene i odgovornosti za materijalne nedostatke, jamstvo

– obveze pružatelja javnih usluga i druge interesantne teme

Ukazat će se i na prednosti sustava za alternativno rješavanje potrošačkih sporova u RH i EU, kako bi svoje moguće sporove s potrošačima riješili brzo, učinkovito i uz najmanje troškove.

Edukacija će se održati u Puli, 12. ožujka u vremenu od 10,00 do 13,00 sati u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula, Carrarina 5 za gospodarstvenike, dok je u vremenu od 14,00 do 18,00 sati organizirano upoznavanje građana o propisima iz područja zaštite prava potrošača i kako ih ostvariti u City Mall-u, Ulica Rimske centurijacije 101.

Web obrazac za prijavu na edukaciju nalazi se na linku: www.mingo.hr/page/tjedan-prava-potrosaca

Program: Tjedan prava potrošača